Feeds RSS

2009. aug. 27.

Kis köhögős Manócska

Szegény Lilla manó, pár napja köhécsel. Nem nagyon de nem tetszik, hogy köhög. Ma volt is karöltve az apukájával (aki már két hete nagyon csúnyán köhög és már a második adag gyógyszert kapja rá) a dokibácsinál aki megnézte a torkát ami csak picit piros és egyéb baja nincs nem lázas és amúgy jókedvű. Kapott valami szirupot, meg már eddig is kapott itthol lándzsás útifű szirupot. Remélem jobban lesz, elmúllik neki ez a köhögés.
Már lassan egy hónapja napközben a hét nagy részében a nagyiknál van, ahol remekül el van. De nekem van kis lelkiismeret furdalásom, hogy nem velem van, ha már hivatalosan azért vagyok itthol, hogy vele legyek, na de sajnos haladni kell a melóval is hogy hozzon végre pénzt is.
Mostanában amikor elmegyek valahová, még csak ha le is megyek hozni neki valamit vagy ránézni a kajára, elég rosszúl viseli, de hamar megnyúgszik. Gondolom ez természetes és lassacskán megszokja, hogy nem ülhetek állandóan mellette és attól még nagyon szeretem, meg természetesen visszajövök nem tünök el végleg.
Már szinte 100%-ba szobatiszta amikor ébren van, nagy ritkán fordulnak elő csak balesetek. Nagyon büszek vagyok az én kis tündérkémre.
Ma reggel elvitte a laptop drótnélküli egeret és elkezdet vasalni vele, azt mondta, hogy az vasaló :)


2009. aug. 23.

Lilla dumák :o)

Lilla most van abba a korban amikor nagyon aranyosakat mond meg néha meglepőeket is.
Mostanában nagyon sok vízet iszik, néha alig vacsorázik, csak iszik, még a dinnye mellé is, és ilyenkor mondjuk neki, hogy béka nől a hasadba és ott fog kurutyolni nem hagy majd éjjel aludni. Arre a multnap nézzük az egyik könyvet amiben vannak békák is és ő megjegyzi, hogy:
Béka költözik, pociba :o)
A multhéten Gyöngyi mamánál megjegyezte hogy a tyúk a csibe anyukája. Ezen nagyon csodálkozott anyakám, így valószínüleg vagy én mondtam mikor valamelyik könyvet lapoztuk, vagy a Margit mama vagy Erika, az unokatesója, ő megjegyezte és most amikor kellett mondta. Hihetelen memóriája van.




Lilla papucsban

Természetesen nem a sajátjában, hisz abban nincs semmi érdekes, sokkal érdekesebb volt az enyébe beszálni, igen beszálni mert amikor lehúzzta akkor azt mondta, hogy kiszált Lilla, ebből adódik, hogy amikor felvette akkor meg beszált a papucsomba :o)




2009. aug. 18.

Lilla kötöget

Na persze nem igaziból, csak érdeklődik a kötögetés iránt. Meg is igértem neki, hogy majd ha nagyobb lesz, mondjuk mint az Erika, akkor megtanitom, ha még mindig érdekli, remélem érdekelni fogja. Ez egy neki készülő pulcsi, aminek párhuzamosan kötöm a hátát és az elejét, és amikor én egyik darabon dolgozok ő a másikkal játszik.




Erika szülinapja

Ez sem ma vol, hanem július 7-én, de én most készítettem el ezt a kis scrap-et róla. Erika most volt 7 éves, ő a keresztlányom, az unokatesóm lánya. Lillának meg ő a keresztmamija, mármint az unokatesóm. A két kis csaj remekül el van mindig. Persze mint a legtöbb kislány kelléktárából az Erikáéból sem hiányzik a jótündér felszerelés, és persze Lillára is rá kellet próbálni, nagyon aranyos volt vele, főleg ebben a picuri fodros fenér ruhácskában.


Tamás szülinapja

Igaz már jó rég volt, június 9-én, de azért most ide teszek egy kis bejegyzést róla. Tamás a keresztfiam, a kisebbik öcsém fia, most volt 4 éves. Sajnos a szülei már elváltak, így viszont kétszer volt szülinapja, egyszer az anyukájánál és egyszer az én Anyukámnál, ekkor készültek a képek. Tamás kapott egy bringát és egy rollert szülinapjára a többi apróság mellett, nagyon örült nekik. Lilla megörökölte a Tamás régi bringáját, amit persze még nem tud hajtani, de nagyon évezi, ha tulják és így biciklizik.




Nyírjuk a fűvet

Így nyírja Lilla az ő apukájával a fűvet az udvaron. Mezitláb - "meitláb", ahogy ő mondja- és aztán ilyen szép fűves lesz a kis talpikája. egytájban tetszett neki a fűnyírás, aztán nem érdekelte, most megint tetszik és együtt tolják a fűnyírót :o)
A fű tele van apró kis szöcskékkel, ha megsimogatjuk a fűvet, ugrálnak fölfelé, és Lilla is mindig kell simogassa a fűvel, hogy lássuk, hogy ugrálnak a bébi szöcskék :o)


2009. aug. 5.

Locsi és kertészkedés

Ezek a jó kis pancsolós képek a tegnap esti fürdésnél készültek, ha nem álmos kis Manó, nagyon élvezi a locsizást, leszámítva a hajmosást amiért nem rajong, de nincs is nagy cirkusz belőle.


Nálunk az udvaron ilyen 40x40 cm-es térburkoló kövek vannak lerakva homokba, ami közül ki-ki bújik egy két gyom, amit ki szoktunk gyomláni, Lilla is, és mondja is, hogy "gugol" meg "gyomlál".
A multkor amikor Teodora, foltvarrós barátnőm nálunk járt hozott neki egy szép képet, amit nagyon szeret, rendszerint le kell szedni a falról és nézegetni meg beszélni róla. A képen fűként van egy zöld szőrös effektfonal fölvarrva. Az én kicsi kertész lányom a reggel azt is kiakarta gyomlálni :o)

2009. aug. 3.

Hová teszed a dinnyét?

Kicsi Lilla állandóan beszél, és nagyából érthetően, több mint a felét értjük annak amit mond, és nem csak mi, hanem bárki, pár perc után. Már lassan mondatokat is mondogat, két vagy akár három szóból. A multnap az alábbi párbeszéd zajlott lett Apa és lánya közt, ébredés után a bilin ülve:
Apa: pisikéljél, kell helyet csinálnia dinnyének. Hová teszed a dinnyét?
Lilla a trikóját felemelve a hasára mutatva: Ide a pociba!

Nagyon szereti a dinnyét, jóval többet megbir enni belőle mint én. Volt a mult héten egy nap amikor nem volt hajlandó ebédelni, csak dinnyét evett.


Van egy macija akivel elszik, és pár hete kiderült, hogy a maci egy rajzfil főszereplője, ezt már Lilla is tudja. Ha elkapjuka rajzfilmet akkor megfogja a macit fölemeli a tv-felé tartja és monja, hogy "mutat", mutatja a macinak, hogy nézd csak ott vagy a tv-ben :o)

Alvás Lilla módra

Már többször írtam ról, hoyg Lilla elég fura alvási módozatokat választ magának. Amióta kivettünk két rács lécet az ágyából, sokszor éjjel is kimászik hálózsákostól és kint alszik a szőnyegen. Vasárnap rém nehezen aludt el délután, déli 12,30-tól 15,00-ig kinlódtunk vele, hogy elaludjon, semmi nem használt, pedig már álmos volt. Végül bent hagytuk a szobájába, persze az ágyban, ahonnan ő egyből ki is mászot, sírdogál még egy keveset aztál elaludt. Nézzétek a képet, micsoda pózban hozta ezt össze :o)