Feeds RSS

2009. szept. 30.

Szülinapi pulcsiban

Ugyan egy kis késéssel, de végül elkészült a szülinapi ajándéknak szánt kis pulcsika is. Kis hölgynek tetszik, úgy vettem észre :)



2009. szept. 26.

Metalilla :)

Ime Lilla a Metalilla felíratú trikójában, ami persze még nagy rá, amúgy írja is, hogy 5 éves gyerekre való, na de belenőlő ő, és most meg fel akarta próbálni és visszatűrt újjal miniruhaként remekül állt rajta :)


Lilla telefonál

Lilla elméletben nagyon szeret telefonálni, ha a kezébe akad egy telefon egyből mondja is kit hív fel és hallózik, de ha felhívunk valakit akkor nem hajlandó beleszólni, egyből húzzal elfele a csíkot. Ha a nagyiknál van és mindek hívnak, evlünk sem hajlandó beszélni. Nagyno ritka, hogy ha tényleg van valaki a vonal másik végén akkor beleszól ő is. De ha meglátja a vezetékes telefont egyből mondja, hogy hívjuk fel Gyöngyimamát sőt keresi a noteszbelő elő a telefonszámot :) Ha mobilra akad akkor vagy Apár hívaj vagy Tatát :). A játék telefonnal is halózik, szóval alapbl szeret telefonálni csak ne szóljanak bele a telefonba a túl oldalon :)




"Megöntöztem Mamát"

Ezt a kijelentést még vasárnap tette Lilla, úgyanis tényleg megöntözte Gyöngyi Mamát. A nagyi ült szépen az udvaron, Lilla meg játszadozott a slaggal, ő már jó ideje meg tudja nyítni a kerti csapot, most is megnyitotta és végig öntözte a Mamát. Tiszta szerencse, hogy jó meleg volt és hamar megszáradt és azért nem let csurom vizes, bár végig lett öntözve :))))


2009. szept. 23.

Dokinál és terapeutánál voltunk

Ma voltunk a neurológus dokinál Lillával aki nagyon megforgatta szegénykét, sírt is, de hát nincs mit tenni ez a vizsgálat ezzel jár. Az eremény az volt, hogy mozgásfejlődéstől eltekintve nagyon szépen fejlődik a korának megfelelő a szellemi fejlődése, amit azért már mi is erősen sejtettünk. Viszont mozgásban még van emlaradása, még érződik az a baloldali elmaradás amivel elkezdtük ezt terápiát tavaly áprilisban. Itt még van pár havi elmaradás a korabeli gyerekekhez képest, ami behozható és némi tornával javítható a helyzet meg később játékos formában egy megfelelő sporttal kordában tartható. Természetesen nem szeretnénk mi élsportolót a lányunkból csak jó ha azért nem láthatóan ügyetlenebb mint a többi vele egykorú gyerek.
Aztán lementünk Emeséhez, a terapeutához aki egy tündéri hölgyike (szinte napra egyidősek vagyunk :)) ott már nem nagyon volt forgatva csak hát a doki után már semmihez nem volt igazán kedve szegénynek. A doki forgatgatása után szegénykém még be is picikélt, még jó, hogy vittünk pót ruhát, mert amúgy szól ő, most is szól csak már az utolsó perceben, na de ez simán betudható a stresznek. Azért emesénél kicist jobb kedve volt, majdnem mindent csinált amit kértek tőle. Előírás, hogy ugráljon az ágyon, meg más játékos mozgás fejlődést segítő gyakorlatot csináljunk. Megint kell csinálni egyik vojta gyakorlatot is, de napi egyfajtát mindkét oldalra kétszer, tehát ez olyan 4-6 perc napi gyakorlatot jelent, de ez beosztahtó többszörre, amikor kedve van és játékosan kell csinálni. Igen, Emese is mondta, hogy látszik még az a nem teljesen jó hátgerinc görbület, aminek már nem nagyon kellene mert már stabilan jár, de szerinte is kevés tornával és játékos fejlesztéssel sokat javitható. sportnak természetesen az uszást és a lovaglást javasolták ők is mindketten. A doki még mondta, hogy oda kell figyelni a jóminőségű cipőre, szóval majd menni kell cipőt beszerzni, nem gyógycipőt csak jó gyerekcipőt. A dokihoz csak félév mulva kell megint menni, Emeséhez meg decemberben.
Szegény Manó nagyon elfáradt, még voltunk kicsit hintázni és bevásárolni aztán haza buszoztunk, itthol egyből elaludt és aludt is majdnem 4 órát. Kicsit kimerítette ez a mai nap, de hát az ő érdekében néha ezeket a dolgokat is meg kell ejteni. Hihetelen, hogy amikor elkezdtük már egy hét után látszott a torna jótékony hatása, bár szegénykém mindig sírt a gyakorlatok alatt, meg próbált menekülni, de hát ha muszáj akkor muszáj, mert ha látja az ember, hogy használ akkor össze szeded az erődet és csinálod, mert hát nem könnyű naponta többször ezzel kínozni a gyereket miközben ő végig üvölt.


A képen a kedvenc macijával látható, aki nélkül nem alszik, ezt kapta a keresztmamijától amikor először jöttek meglátogatni. A maci egyébként rajzfilmhős is, egy nagyon aranyos rajzfilm szereplője, ő a Noukie maci :) akire Lilla este azt mondja, hogy fontos, olyan fontos mit a tejecske :)
Ja és azóta nem sikerült lemérni a hosszát Lillának, nem hogy nekünk emesének és a dokinak sem, súlyra 12,4 kg, fejkörfogatra 48,7 cm, magasságra olyan 86-87 cm lehet.

2009. szept. 22.

Lilla szülinapja

Boldog szülinapot drága kincsünk!!!


Vasárnap tartottuk Lilla szülinapját.
Előtte való héten készült el a gardróbunk, Apa és Tata barkácsolta, igazán jól sikerült. Hétfőn fűvesítettük a kert kétharmadát, ebben Gyöngyimama segédkezett, meg egyéb kerti dolgokat csináltunk. Keddtől kezdődött a barkácsolás és a nagytakarítás, amihez szerda délutántól volt annyi segítségem, hogy Margitmama lefoglalata Lillát, hogy én tudjak haladni. Teljesen befejezve szombaton éjjel 3-kor lett, sőt pár apróság még vasárnap délelőttre is maradt. Egyik este amikor minden holmi ki volt pakolva az gardróbból az ágyra (már volt egy kész rész a gardróbból amit most elbontottunk és új készült a helyére) volt két óra áramszünet, így gyertya mellett pakolóztam vissza, hát mit mondjak volt pár jó kívánságom a szolgáltató felé.
Lilla vasárnap jó sokat aludt, 10-kor kelt, amit akkor nem is bántunk, hisz hullák voltunk mi is, de aztán délután meg nem akart aludni, nem is aludt majd csak este, látszik is a képeken, mindengyiken olyan kis bágyatag, álmoska. Késő délután már nem akartuk letenni, mert akkor meg mikor alszik este.
Szóval jó korán megjöttek Gyöngyimamáék (Gyöngyimama, Csongi öcsém és az ő kisfia Tamás). Mi akkor próbáltuk Manót altatni, nulla sikerrel, meg akkor készültünk ebédelni és még feltenni a terítőket az asztalra, megteríteni, szóval elvégezni az utolsó simitásokat. Ez volt délután fél háromkor. Aztán majd fél ötfelé megjött Attila, Apa öccse. Öt után megjöttek a Lilla kersztszülei a lányukkal, Erikával, akit Lilla már nagyon várt :) És majdnem hatkor Margitmama és Tata, mert nem jó buszhoz mentek és így később jöttek taxival. Szóval összegyült a társaság, Lilla megkapta az ajándékait, kapott sokféle játékot meg kapott pénzt is amiből majd veszünk neki valami szépet.
Tőlünk kapott egy könyvet, egy macit, egy játék vasalót és porszívót, amikkel azóta állandóan vasal és takarít. Apa hátátt rendszeresen le kell porolni és ki is kell vasalni :))) Még készültem egy kis pulcsival és akartam varrni egy mózeskosárszerűt a babáknak ágyneművel, de sajnos nem sikerült a pulcsikát sem befejezzem, a többihez hozzá sem kezdtem. A keresztszülőktől kapta ezt a rózsaszínű dzsekikét (a fotó hétfői - itt már a kipihent Lilla látható), meg kapott tőlük térbeli mese könyvet meg kapott még sok édességet és játékokat amikből már Erika kinőtt. Kapott Margitmamáéktól egy dokikészletett, amivel mindig meghallgat, hogy nem vagyunk-e betegek :) Kapott még buborékfuvó játékot ami már nem akar buborékokat fujni. Még kapott sok sok édességet mindenkitől meg még pénzt amiből lesz neki téli dzseki meg még meglátjuk, hogy mi. Attilától igazán jellemző ajándékot kapott, a képen látható Metalilla felíratű pólócskát, ami majd 3 évmulva lesz csak jó neki. Már régebben kapott őtle egy kis vászoncipőcskét, feketefehér kopnyákkal :))), ezek nagyon jellemzőek Attilára :)

A tortát természetesen én készítettem. Az alja egy kukoricapehely csoki mix, az oldala és a teteje sima piskóta epres foltokkal. Középen meg van a sok-sok krém, három réteg egész pontosan, egy epres, egy fehércsokis és egy keserűcsokis. Mivel itt nem lehet marcipán masszát kapni így megszínezett tejszínhabból készítettem rá a katicabogár díszt. Nem lett tökéletes de felismerhető :) Még készült kétféle aprósüti és leveles vajas tésztából sós ropogtatnivaló.

Itt mi vagyunk hárman:


Itt Gyöngyimamával van Kismanó:


ezen a képen Margitmamáékkal látható a kis ünnepelt:


És vegül a keresztszülőkkel, és a gyerkőcök a 4 éves Tamás, a 7 éves Erika és a mi kis 2 éves Lillánk :)
Így lett vége a kis szülinapi ünneplésnek.
Istenke éltessen sokkáig boldogságban Lillácskánk !!!


2009. szept. 19.

Lilla 2 éves lett


Szeptemeb 17-én kicsi Lilla-Dorka 2 éves lett! Nagyon sok boldog szülinapot édes kicsi lányom, nagyon szeretünk :)
Néha úgy tünik milyen hamar eltelt ez a két év, máskor meg el sem hiszem, hogy már két éves.
Olyan jó, hogy már lehet vele társalogni, 90%-ban értjük mit mond, már mondatokban beszélget és nagyon kevés a halandzsa szó, szinte minden szót amit mond tökéletesen mond ki, az idegenek is megértik többnyire.
Már ha van kedve megmondja, hogy hivják és hány éves. A kedvenc száma a kettő, paradicsomból mindig két kicsi kockát eszik :). Elég szépen eszik egyedül, inni is nagyon ügyesen iszik rendes üveg pohárból és bögréből.
Még mindig nagyon jó étvágya van, mindent megeszik amit elé ratunk. Imádja a gyümölcsöket, most az aktuális kedvenecei a dinnye és a szöllő.
Néha rendez egy-egy hisztit is. Ilyenkor lefekszik a padlóra és nem mozdul, de ez előfordul nála a járólapon az előszobában vagy akár kint ajárdán vagy a fűben is. Ha nagyon morcos akkor csapkod is dolgokat és üvölt. Ezeket persze akkor csinája ha valami nem úgy történik ahogy azt ő elképzeli.
Remekül eljátszik a játékaival, de most is csak akkor ha valaki ott játszik vele. Van kedvenc macija akivel alszik, elalváskor a maci és a cumisüveg tejjel fontos kellékek. Többnyire este is és napközben is szépen elalszik egyedül.
Kezd meg tanulgatni részeket versikékből, mondókákból. Már az első időkben mondogattam neki Weörös Sándor A tündér című versét, ezért most tőlem mindig ezt kéri.

Weöres Sándor: A tündér

Bóbita, Bóbita táncol,
Körben az angyalok ülnek,
Béka-hadak fuvoláznak,
Sáska-hadak hegedülnek.

Bóbita, Bóbita játszik,
Szárnyat igéz a malacra,
Ráül, igér neki csókot,
Röpteti és kikacagja

Bóbita, Bóbita épít,

Hajnali köd-fal a vára,
Termeiben sok a vendég,
Törpe-király fia-lánya.

Bóbita, Bóbita álmos,
Elpihen őszi levélen,
Két csiga őrzi az álmát,
Szunnyad az ág sürüjében.


Mindenre emlékszik amit mondanak neki, nem tanácsot olyasmit igérni amit nem akar az ember betartani mert számonkéri. És mindent ismétel amit hall. Olyankat mond néha, hogy csak nézünk és sokszor jókat nevetünk, én nagyon élvezem ezt a korszakot, hihetelenül aranyos bemonsái kezdenek lenni. És nagyon figura grimaszokat tud vágni. aúgy is rettentő huncut a kiscsaj :)
Megint jönnek a fogai is, már afneti szemfogat ki is bújtak és jönnek az alsók is. Sajnos még aköhögés is tart, nem annyira mint elejinte de még tart, de mindőnknél, pedig szuedünk rá ezt-azt, de nem akar már elmúlni, Apa már több mint egy hónapja köhög és nálunk lányoknál is már 3 hetes a dolog.
Nagyon szépen haladunk a szobatisztasággal is, már az ébrenléti órákban szinte teljesen szobatiszta, csak néha vannak balesetek.
Azt még nem tudom mennyit nőtt mostanában de a napokban megmérjük és majd ide is beírom.
A kis mini szülinapi buli vasárnap lesz, az ajándék vásárlós része már meg van, az sk nem tudom elkészül-e időben, mert éppen készül a gardrób és nagytakarítás van az egész házban és én már hulla vagyok, éjjel 11 fele mire végzek a dolgaimmal nincs erőm varrogatni, peddig van tervem a kis csipke pulcsikája sem igen lesz meg időben sajnos. A hét elején jövök majd fotókkal a szülinapi buliról, addig is pár nem rég készült fotót mutatók az én kincsemről :)


Szépülünk

Kicsi Lillát minden érdekli. Persze mint minden kislányt az is, hogy hogyan borotválkozik Apa és persze mint a legtöbb kislány ő sem uszta meg borotvahab díszítés nélkül. Én is szerettem annó nézni ahogy az apukám borotválkozik és persze én is kaptam habot az orromra :)
A multhéten rámoltam a fürdőszobábak a fiókokban. Selejteteztem a lejárt smink cuccokat. Persze a rúzsokat már simán kitudja nyitni, igaz kicsanarni nem de pont befér a kis újja. Az egyik régi rúzsommal jól ki is kente magát, mindene rúzsos volt, bár ez annyira nem látszik a képen, csak szemsmink lemosóval tudtam róla lemosni :).


Amúgy imád fogatmosni, kezetmosni, főleg ha pancsolhat közben, oda húzunk egy kisszéket a mosdóhoz és mehet a pancsolás :) Olykor szeret máskor meg nem frizurászkodni, van, hogy körbe kergetem többször a szobán amíg elkészül a copfja :) Régebben imádott fürödni most sokszor cirkusz van, kellünk a fördéshez minennyian, mert ő próbál kimászni ezért Apa lefogja én mosom a haját és ő persze ficánkol és bömböl közben minha nyúznánk. A héten is már rákészültünk, hogy na akkor jön az esti cirkusz és véletlenül ahogy öntöttem a sampont keletkezett egy szép buborék ami elvarázsolta, így aztán Apa folyamatosan gyártotta a buborékokat amíg én mostam a haját és elmaradt a cirkusz :)

2009. szept. 3.

Még mindig betegen

Sajnos még tart a köhögés, közben hétfőn megint voltunk a dokibácsinál, mert nem lett jobban a sziruptól, most katunk antibiotikumot és cseppeket a köhögésre. Szegénykém néha el-el kapja egy-egy köhögő roham, még könnyezik úgy köhög, annyira sajnálom szegénykét. Most együtt voltunk dokinál mert én is csúnyán köhögök és fáj a torkom, ami sajnos közben még romlott semmi hangom nincs úgy begyulladt a torkom. Én is kaptam antibiotikumot és tablettát köhögésre. Mind a hármónknak hörghurutja van, szörnyű és még senki nem gyúgyult meg teljesen.
Szombaton megint nehezen aludt el, végül ott hagytam a szobájába, elmentem ebédelni, hogy hátha magától elalszik vagy tíz perc alatt, ha nem bemegyek hozzá. Csak el aludt, de előbb még felkapcsolta a villanyt, benéztem hogy eloltsam meg lássam most hol aludt el, megint félig az ágyban félig kint. De most nem volt az ágyban, a szőnyegen sem, hanem a szemközti kanapén de teljes cuccal, takaróba begöngyölközve, tejes üveggel, macikkal úgy ahogy kell :)
Mostanában sokszor felkelt éjjel szegény a köhögéstől és nem akart megnyugodni, végül szintén a kanapén kötött ki, hol egyedül hol apájával :) Egyik délután is felkelt köhögve az alvásból és együtt lefeküdtünk a kanpéra és ott aludt el :)