Feeds RSS

2009. okt. 8.

A tündéri Lilla segít a Maminak

Ezt meg kell emlitenem, mert azért nem mindennapos eset. Hétfőn az én kis drága angyalkám egész nap segített nekem mindenfélében.
Rámoltunk kicist a házban, aztán az új anyagos polcomat rendeztük be, majd kint folytatódott a dolog, átültettünk pár muskátlit, hogy tudjuk majd behozni telelni őket, kihúzzkodtuk a karalábékat a földből, ruhát szedtünk be, levagdostuk a kórókat, estére meg nudlit csináltunk darált dióval. Reggel Lilla segített törölgetni, a dolgozóban és a fürdőben, aztán kint rakosgatta a földet a cserepekbe, húzzgálni próbálta a karalábékat, de végül az lett, hogy én kihúzzgáltam ő meg szépen bepakolta a ládába. A ruhabeszedésnél mindig segít a leszedett ruhákap bepakolja a ruháskosárba és a csipeszeket is a saját kis kosarukba. Most aktívan részt vett a nudli gyurásában, aztán a dió pocolásnál inkább enni segített :)
A délelőtti rámolásnál jól szórakoztunk mert ő elrejtette a Noukie maciját az egyik már kiürült dobozba én meg látványosan hívogatva kerestem és nagy örömködve megleltem, ezt játszottuk jó darabig :)




Dobájuk, törölközőt!!!

Még a multhéten taláta ki Lilla ezt a számára remek kis játékot. Én épp mentem lefelé a lépcsőn, ő megkijött a fürdőből egy töröközővel a kezében és átdobta nekem a korláton, én meg kapkodtam utánna, na ez annyira megtetszett neki, hogy hozott még töröközőt és elkezdte dobálgatni, én adtam neki vissza a korláton, ő újra ledobta és kacagott nagyokat, főleg ha nem sikerült elkapjam, ezért volt, hogy egyiket a korlát egyik végén a másikat a másik végén dobta, hogy ne tudjam elkapni mind a kettőt. Azóta is ha törölközőt lát monja, hogy: "dobájunk, törölközőt!!!"



Szemeteltél!

Még a multhéten hétfőn voltak nálunk kicserélni a szigetelő gumicsíkokat az ablakjainkon, ami annyiból állt, hogy kihúzzkodták a régieket és begyömöszölgették az újjakat. A régi gumicsíkokat ledobálták a padlóra, Lilla ott állt mögöttük és megjegyezte, hogy "szemeteltél!", és hiába mondtam neki, hogy majd összeszedjük, amint nem figyeltem megint ott termett és megint modta. Bár mind a két fickó románul beszélt de valószínűleg megértették mit mondott, mert szépe összeszedték a szemetet maguk után :) Ami jópofa mégy, hogy magának ritkán mondja a kis leányzó, hogy szemeteltél ha valamit ledobott a földre mondjuk az asztalról, bár van, hogy megjegyzi, hogy disznóólat csináltál (mondtuk neki párszor amikor kajelés után tele volt a padló morzsával és kaja darabkákkal, amiket ledobott vagy kiköpött).