Feeds RSS

2009. nov. 30.

Új alvási szokások

Már egy jó ideje a kisasszony nem hajlandó napközben egyedül elaludni és nem alszik a kiságyban csak a szobájában levő kanapén. Ja és ez a szokása érvényes mind a három helyre (itthol és akét mamánál), sehol nem alszik egyedül, és közben mondókázni dalolászni kell neki, nekem többynire a Bóbitát vagy a Lencsi lányt.
Este is vagy két hétig nem akart a kiságyban aludni, de pár napja, rávettük azzal a szöveggel, hogy a csillagok csak az ágya fölött világítanak szépen. Az apuja hozott egy szép csillagokból álló karácsonyfa fűzért felaksztottuk az ágya fölé, piros ledek vannak benne, tényleg szépen világit és nem villog csak világit.
Egyik éjjel amikor akanapén aludt el, de már megvolt a csillagsor, megébredt, de olyan vidáman, hogy csak néztem, fülig érő szájjal közölte, hogy azok ott (mármint a csillagok) vigyáznak rád (mármint őrá - ezt szoktuk neki minden lefekvéskor mondani, meg, hogy az ablakon bekukucskál a csillagocska és az is kintról vigyáz rá - sa sarkcsillag pont látszok az ablaka sarkából). aztán még hozzá tette, "hogy kint is bent is" , mármint hogy kint is meg bent is vigyáznak rá a csillagok. Ha sikerül akkor kihuzzuk a csillagsort, na de akkor nem mertem megkockáztatni :) Apája megpróbálta, de hamar vissza is dugta, mikor kiscsaj felháborodott :)

Lusta Lilla

Az én kis leányzóm, most, hogy sok ruha van rajta, ellustult, ha bilizésről van szó. Volt olyan, hogy egy nap 4-szer öltöztettem át, már nagyon kivoltunk bukva, főleg, hogy rájöttünk, hogy nem felfázás sima kényelmesség, lustaság. De elhatároztam, hogy akkor sem adok rá pelust, nem lehet, hogy télire visszaszokunk, mert akkor ennek soha nem lesz vége. Bevetettünk mindenféle trükköt és prektikát, végül az vált be, hogy megigértük, ha egész nap nem pisil be akkor a nap végén kap valamit, ez van, hogy valami nassi de sokszor kis apróság. Olyan is volt, hogy kivágtam neki egy kis filc fenyőt és minden bilibe vagy wc-be pisilés után varrtam rá egy kis díszt gyöngyből, ez is jól bevált, már ő kérte, ha teljesített, hogy varrjuk vagy jöjjön a meglepetés. Már egy pár napja nem pisilt be, igaz még szólni lusta, de legalább ha ráültettük szépen ráül és nem a bugyiba ereszti. Olyan ügyesen szólt ezelőtt ha kellett, meg ha muszáj volt kibírta pár percet, mondjuk ha vásároltunk és ép a pénztárnál álltunk. remélem elmúlik ez a lustaság nála.
A képen a doktornéni játékkészletből a szeműveg van rajta, ami persze pici neki, csak a babáknak jó. Rendszeresen megszokot hallgatni minket ahogy őt is a doktorbácsi. És ad nekünk (persze a maciknak és babáknak is) cseppet vagy szurit, hogy jobban legyünk.

Fürdés

Lilla már egy jó ideje cirkuszol a hajmosáskor, pár hete kitaláltam, hogy hátha jobban lenne kedve, ha együtt fürödnénk, be is jött. azóta csak velem hajlandó fürödni, ha kérdik fürdesz Lilla, vagy fürdesz egyedül Lilla, ő azt válaszolja, "csak a mamival". Persze habfürdővel és kb egy hete meg gyertyafénynél, de még így is van egy kis cirkusz amikor ahajmosáson van a sor.


Cserfes Lilla

az én kis Manócskám állandóan dumál, aminek én őszintén örülök, mert egyrészt van kivel társalogni, másrészt meg nagyon jókat mond és csinál.
Páldául mindent és mindenkit becéz, nekem is néha azt mondja hogy mamikácska vagy anyucikácska :)
Gyöngyi mamánál volt amikoror is a mama feltette a kötényét mert nekilátot főzni, erre Lilla megjegyezte, hogy "Feltette, Mama, kötényét, nem fázik, legalább"
Amikor öltöztetjük és a szemébe csuszik a sapi, majd elrendezzük akkor közli, hogy "lássál valamit legaább"
Akkor egyszer mentünk sétálni és szép idő volt, kiléptünk az ajtón és picuri közölte, "süt a nap, hál istennek"
Formabedobósat játszottuk és már szinte mindig mindent tudja, hová pászol, peddig 14 forma van és van köztük igazán érdekes alakzat is, amikor az egyiket a megfelelő helyre rakta befelé azt mondta, hogy pászolka, pászol helyett, mert úgye becézünk :)
A LAckó tatának nem sok haja van, főleg nem a fejebubján, de Lilla azt is rendezi, mondván nelógjona szemébe, aztán összefogja azt a néhány szálat és közli, hogy csattot kell bele tenni :)
Már kb egy hónapja voltam fodrásznál, de azóta is ha legugolok beleszagol a hajamba és mondja, hogy "illatos, mindig"




Barátok


Van egy kis puli kutyusunk, akivel első perctől kezdve nagyon jó barátságban van Lilla. Maya is kedveli Lillát, sőt úgyan azért a kis ronygdarabért rajonganak :), ha Lilla valahol leteszi, Maya egyből lecsap rá. Maya még azt is megenegedi Lillának, hogy ráfeküdjön. Lilla amúgy is mindenféle állattal nagyon jó barátságban van, bogaraktól a lovakig.