Feeds RSS

2010. máj. 25.

Cirkusz

Még a tavaszon volt a városban egy cirkusz ahol reklámfogásként amikor nem volt előadás lehetett etetni és simogatni az elefántot és a tevét sőt körbe sétáltak velük az egész városon. Lilla is ment apujával minden este elefántot és tevét nézni, nagyon imádta az volt akkoriban a fő program, de akkor nem jutottunk el a cirkuszba.
Most viszont megint jött egy cirkusz és kaptunk rá ajándékba jegyeket elmentünk mi hárman és a keresztlányunk, Erika aki szintén rajong a cirkuszért (hamarosan 8 éves), viszont a szüleinek már a könyökén jön kifelé annyiszor voltak és azért hasonlitanak az előadások hiába más más társulat jön.
Jól szórakoztunk mi is meg a csajok is, Lilla igazán akkor kezdett lekesedni amikor a teve megjenet a porondon :) peddig csak vagy háromszor körbesétált. Voltak aligátorok, iguána, kigyók, na ezeket annyira nem értkelte, hisz csak megmutatják őket és kész, a lovakat és a pónikat már csipte, a láma akadályokat ugrott az nagyon tetszett neki na meg a végén az oroszlánok és a tigris volt érdekes a számára csak addigra már kezdte unni, sok neki a két órás előadás. De úgy összeségében jó volt, azt mondta menjünk még máskor is :)
A cirkusz előtt volt kisvasut amu állt egy gyipből, egy sport autóból és egy tökhintóból lovakkal együtt, mint a Hamupipőkében, na ezzel mentek pár kört a csajok.
Aztán másnap elhoztuk Erikát hozzánk, itt volt déltől késő délutánnig, nagyon jó egyezik a két kis csajszi, ha együtt vannak alig kell velük foglakozni jól elfoglalják egymást.
volt szobaszétrámolás, virág luykasztóval kivágott virágok ragaszgatása, kergetőzés Mayával, hintázás, főzőcskézés, palotában meseolvasás (Erika most elsős, már egész ügyesen olvas, ő olvasta a három kismalacot Lillának a kastély alakú sátorban).
Igazán jó elvoltak, Lilla azt mondta hívjuk még máskor is Erikát és hozzá tette "szeretem Erikát" :)

Utazás, mikor hogy...

Gyalog, Apa hátán mint büdös túró, autóval, Mayabusszal és néha talicskával...
Szereti a talicskában utikázást. A mult nap kertészedett mindenki, én gyomláltam, ő meg Apa apró kavicskokat hordtak a kis bokrok tövébe, hogy könnyebb legyen nyirni a fűvet körülöttük, na meg hoztak be a homokozóba még homokot mert Lilla kiszórja meg meghinti a virágokat homokkal, megsózza őket :)
Amúgy a virágokat is szorgosan szedegeti, főleg a még bimbós kis szegfűket, de többynire azért olyat szed amit mondok neki, hogy szedhet, aranyos mert megkérdi :)



Egyszer volt hol nem volt....

Persze a mesélés az előző mesével kapcsolatos bejegyzés úta még inkább virégkorát éli :) azóta gyarapodott a tv-ben és neten nézet mesék listája is és olvasni is egyre többet kell. Este ha az apuja mond mesét akkor a Piroska a kedvenc, ha Hamupipőke kéri akkor én kell mesét mondjak. Első időkben én is a Piroskát mondtam de rávettem válasszon valami mást mert azt már untam és akkor jött képbe a Hamupipőke. Egyszer mondta is, mikor kérdeztem, hogy nem a Piroskát, hogy nem mert azt te unod :)
Egyre inkább meg is érti a mese lényegét, ezeket már vissza is tudja mondani szinte elejétől végig.
Egyik délután én a gépen dolgoztam ő nézett valami mesét a tv-ben, de már jó késő volt, alvó idő, addig nézte amig elaludt közben, ekkor fotóztam le.




Anyaggyűjtő mánia, már most :)

Elkezdtem neki varrni egy kis nyári takarót, még nagyon az elején tartok, csak néha van rá időm. Eddig mindkét alkalommal itt volt mellettem Lilla amikor varrtam. egyszerűen imádja pakolászni a blokkokat, tenni venni az anyagokat, sőt van hogy el-el tünik egy öl anyaggal, és kijelenti róluk, hogy azokból ő varr és azokat nagyon szereti, tetszenek neki :)



2010. máj. 24.

Mindenféle

A szobatisztaság még mindig visszatérő gond, sajnos nappali is. Rendszeresen elő kell szedni a zsarolásokat, most pár napja megint nincs semmi gond, de ehez a multhéten megint meg volt fenyegetve a zacskós pelussal :) az éjszakai szobatisztaságról még álmodni sem merek, majd csak eljönn annak is az ideje, csak már nappal soha ne lenne gond...
Vettünk neki színes krétát, és van kint egy fekete bútorlap darab, arra szokott rajzolgatni ha kint van, a képen is a krétákat viszi a kis tejfölös vödörkében.
Sokat szokott a kerti hintán is hintázni, egyedül fel rá és lemászik róla.
És bár sokszor fellöki, persze csak játszásból, de imádja a kutyánkat, Mayát, Maya is követi Lillát ha kint van mint az árnyék, szoktuk is mondani egyforma két kölyök :)



Minden rendben!

Elvileg két és félévesen kelletvolna menni mi két éves és 7 hónaposan voltunk neurológus dokinál ellenőrzésen. Ez a doki amúgy nagyon kedves és még ennél is alaposabb de Lilla nem igazán kedveli sőt... Mindig nagyon alaposan megforgatja, tesztelia reflexeit és Lilla minden látogatást nála végig üvölt szinte az első perctől. Má amikor lejött, hogy menjünk föl a szobájába Lilla elkezdett tiltakozni, aztán mikor adoki kérte, hogy menjünk (az Anyukám és én voltunk akkor vele) előre hogy lássa hogyan megy föl a lépcsőn elkezdett sírni :( aztán bent sem volt valami együttmüködő, peddig csak annyit kért tőle, hogy mutassa meg hogyan szokott ugrálni meg lábujhegyen járni. Ezt látva közölte vele, hogy akkor kénytelen lesz megvizsgálni és bár most csak a cipőjét kellett levenni már ment a nagy bömbölés (máskor teljesen meztelenre kellett vetkőztetni - vagy ötször voltunk nála azt hiszem) és nem is csinálta vele még a szokásos negyedét sem és szegény gyerek már mondta, hogy megnyugszom, megnyugszom (amikor itthol cirkuszol azt mondjuk neki, hogy mész be a szobádba és amig nem nyugszol meg nem jösz ki), szegény egyből ugrált meg felelt minden kérdésre.
Sajnáltam, persze, hogy sajnáltam de ezen túl kellet esni és mind később kiderült most utoljára.
A vizsgálat eredménye az, hogy teljesen rendben van, már semmi gond a hátával sem, ennek elmondhatatlanul örültem, pont két éve kezdtük el a terápiát, de meglett az eredménye.
A doki még azt szürte le a viselkedéséből, hogy szorongó félős kislány, pedig valójában nem az, igazán barátkozó, senkivel nem ilyen csak vele, amin én nem csodálkozom, mert bár teljesen jóindulatból csinálta vele amit csinált de hát szegény gyerek ezt nem érti és amint meglátja elő jönnek a rossz emlékek.
Nyáron még megint kell menjünk a terapeutához, aki bár többször nyúzbálta mégis sokkal szimpatikusabb Lillának, igazán kedves vele és nem pánikol ha meglátja vagy be kell menni hozzá, igaz emese egy tüneményes csaj aki nagyon tud bánni az ilyen manókkal. Na meg el kell menni a psziholúgus dokinénihez is akit imádott Lilla, olyan jót játszottak tavaly nyáron amikor először voltunk nála, szerintem naponta el menne hozzá, a dokinő is emlgetette, hogy milyen csupa bűbáj volt Lilla nála és hogy szelemileg akkor sem volt picite sem elmaradva a korabeli társaitól sőt...
A családi orvosunkat is kedveli, igaz kapott tőle csokit és van egy pumukli babája amit mindig megkap és tény, hogy még eddig csak vizsgálgatta, szuri vagy ilyesmi nem volt.
De a leglényegesebb, hogy teljesen rendbe jött, nem kis dolog áll mögöttünk de túl vagyunk rajta, és reméljük már ilyen nagy gondok nem lesznek.

Kirakózás

Már vagy egy hónapja Lilla rákattant a kirakósokra. Na persze nem 1000 darabosra kell gondolni, hanem kirakós könyvekre főleg ahol egy kép 4-6-8 darabból áll, de amit már egyszer kétszer kirakott azt már teljesene gyedül bármikor kirakja és nagyon szereti is csinálni. azóta vettem is neki kirakós játékot kettőt is.