Feeds RSS

2010. júl. 25.

Kertészkedés

Változatlanul élvezi Lilla a kertészkedést, imád locsolni, berakodni a kihúzzkodott gyomokat a kosárba na és persze virágot szedni. Már egy halom virág nevét is tudja és felismeri ha látja, ha mondom neki, hogy a levendulából szedhet nem msát szed hanem levendulát. szokott apával fűvet nyirni meg elviszik talicskában a lenyirt fűvet, Lilla mondja meg hová tegye a fűvet.



2010. júl. 15.

Nyaralás

Jó sokat gondolkodtunk, hogy hová is kellene elmenni nyaralni ami vonattal is megközelithető és minden szükséges dolog beszerezhető (tej Lillának, rendes olcsó szállás), végül Marosfőre esett a választásunk amit nagyon nem bántunk meg, sőt szuper döntés volt.
Az út jó hosszú volt, több mint 8 úra vonatozás, de legalább átszálás nélkül. Lilla el is aludt, alig indultunk el peddig délben indultunk, amúgy is remekül vislete és előtt már állandóan kérdezte mikor megyünk vonattal, ő most ült életében először vonaton, szóval nagy élmény volt.
Ott egyből ki is jelentette melyik az ő ágya, másnap reggel Irénkével a házigazdánkkal el ment séltálni, szedtek erdei szamócát, amiről Lilla ki is jelentette, hogy milyen kicsik ezek az eprek :)
Szerencsénkre másnap oda jött nyaralni a házigazdák unokahuga a 13 éves Emi, akivel nagyon jól egyeztek, sokat elvoltak ketten.
A háiak vettek át erdei gombát, persze Lilla is ott sertepeltélt körülöttük, nagyon élvezte ezt a nyüzsgést, kis is nevezte magát hamarosan gombaszakértőnek. Mire indultunk haza tényleg elég szakértők voltunk már mind, legalábbis a vargányákat illetően :)
HA csüngettek a kapunál Lilla már szólt is hogy "gomba". Irénke majd mesélte is mikor beszéltünk telefonon, hogy hiányzik neki a kis gombaszakértője nincs aki mondja, hogy "gomba". Nagyon megtudja magát kedveltetni a kis huncutja.


Első időkben valamiért félt a tobozoktól, ezen mi jót mulattunk, végül azért megbarátkozott velük :)
Voltunk sokat sétálni, szedett rengeteg virágot, minden estére hozott egy-egy csokorral. Egyszer ezt a margaréta koszorút fontam neki, a ház meleltt volt egy nagy réte telis-teli margarétákkal, tündéri volt vele :)


Nagyon tetszett neki az egész nyaralás, majd itthol is kérdezgette mikor megyünk megint nyaralni :)


Olyan ügyes volt, hogy bár föl tettük este alváshoz apelust de a 7 éjszakából azt hiszem talán kétszer volt benne valami reggelre, így mióta haza jöttünk egyszer sem adtunk rá pelus semikorra sem.