Feeds RSS

2010. szept. 26.

Kirándulás

Mivel, hogy szombaton ragyogó őszi idő volt, elindultunk kirándulni, meg kipróbálni hosszabb úton az autót. Mogosara mentünk ami kb 70 km tőlünk. Közben begyűjtöttük Erikát is a keresztlányunkat, így még jobban tetszett Lillának is a dolog. Sétáltunk az erdőben, simogattunk mohát, aminek Lilla azt mondta, hogy molha, néztük a gombákat, szedni mi nem szedünk mert nem ismerjük, igazi légyölő galócát mi nagyok is most láttunk először. Dobálunk tobozokat a tóba, néztük a vadkacsákat, a lányok hintáztak és mind vízibicikliztünk is, aztán ebédeltünk a tóparti vendéglő teraszán és elindultunk vissza Nagybányára, ahol gesztenyeünnep volt, ami valójában a városnap náluk, de nem is volt most gesztenye. A lányok az autóban a vissza úton szunyókáltak, de mind remekül éreztük magunkat, Lilla azóta is emlegeti mikor megyünk még.













2010. szept. 20.

Lilla 3 éves


Igen az én kis drága kincsem 3 éves lett, amit ugye megünnepeltünk pénteken 17-én az oviban és vasárnap családikörben. Sütöttem neki egy csokitortát, amit fondanttal vontam be és rózsákkal díszítettem, nagyon tetszett az ünnepletnek. Most bátran elfújta a gyertyát is és igazán élvezte, hogy szülinapja van.


Én már két hete mászkáltam neki játék varrógépért, mert szeretett volna egyet, végül kaptam. Tőlünk kapott még mesekönyvet kirakóst, gyöngyfűző készletett és hajba ezt azt. Margitmamaáéktól pár apróságot és pénzt amit megpótoltunk és vettünk neki autósülést. Gyöngyimamáéktól rollert kapott aminek nagyon nagyon örült, igazán hamar ráérzett az ízére és itt rollerozott bent a nappaliban :) Kersztanyuéktól játékot és mesekönyvet
kapott.

Nem is írtam, hogy vettünk autót és amint Lilla meglátta, bár senki nem mondta neki, egyből tudta, hogy a mi autónk és csak abba akart beszálni. Mindenkivel közölte, hogy piros autónk van és abba csak piros ruhában lehet beülni :) pirosak az ülések sőt még a biztonságiövek is és még piros lett a Lilla ülése is :)





2010. szept. 18.

Ovis szülinap

Még mielőtt az ovis szülinapról írnák, egy kis előzmény. Kedden én mentem érte és az úton megbeszéltük, hogy másnak Mama megy érte, mondta ő, hogy én menjek, de gondoltam majd meggondolja magát. Még hételején megbeszéltük, hogy csütörtökön jövünk haza busszal és elkészitjük az ovis szülinapra a sünisütit. Lilla még nem tudja a napokat (de ez nem is elvárás még ebben a korban) és szerdán nem akart Mamával eljönni, megállt a lépcsőn és megakart várni engem, mert, hogy ő csak velem jön és hogy megyünk süniket csinálni. Végül egy kis cirkusszal csak eljött. Máésnap persze én mentem érte és délután miután aladt megcsináltuk a sünikat, segített formázni meg tüskéket tenni rá és orrokat, nagyon élvezte. többször megigértem neki, hogy ne féljen, nyugodtan feküdjön le mert megvárom, nem csinálom nélküle.


Másnap aztán vittem a sünikat az oviba, nagyon tetszett mindenkinek. Volt éneklés, meg gyertyaelfújás, szóval szépen megünnepelték a két kiscsajt, mert nem csak Lillának volt aszülinapja, hanem egy másik ksilány is most ünnepelt csak ő még csak a másodikat nem a harmadikat ahogy Lilla.
Mikor kezdték a gyerekek enni a sünit kicist elkenődött Lilla, hogy megeszika süniket, de végül csak beletörődött, hogy nekik ez a sorsuk. aranyos volt az egyik kissrác mikor megkérdezte, hogy de nem fogja megszúrni :)


2010. szept. 15.

Ovis tanévnyitó

Szeptember 12. délután meg volt a templomban a hivatalos tanévnyitó ahol a nagyobb ovisok szerepeltek is, a kicsik csak néztén, ezt tehették a szüleik ölében is de Lilla erre nem tartott igényt, szépen ott ült egyedül sőt még néha be be kapcsolódott az előadásba is.
Az Árva Betlen Kata refomátus oviba jár, de nem feltételnül azért írattuk ide mert egyházi ovő, leginkább az volt a döntő amit hallottunk, hogy mennyire és hogyan foglakoznak a kicsikkel és tetszett ahogy bántak velük amikor jártunk az előző tanév végén párszor.
Hétfőn még csak bejelentkeztünk egy névsor olvasásra de keddtől jártunk rendesen és Lillaának nagyon tetszett, már kedden többszöri kérésre jött csak el, nagyon ügyes ovis nagylány, szeret oviba járni.



2010. szept. 10.

Mehetünk oviba

Ez volt a pszihodokinő véleménye miután jót játszottak Lillával. Fűztek egy kb 3 cm átmérőjű golyót egy kb 4 mm vastagságú zsinórra, ami ugye Lillának semmi mert olyan gyöngyöket fűz amiknek az átmérője kb. 0,5 cm és a lyukátmérő pedig kb 2 mm, és ezt tűvel cérnával fűzi fel. Aztán beszélgettek, rajzoltak,párosítottak össze dolgokat, na meg kiakóztak de sokkal egyszerűbbet mint amit Lilla szokott itthol. Itthol már a 12 darabos rendes kirakóst egyedül tudja kirakni. Mondta a dokinő, hogy bőven megüti a mércét ami elvárható sőt túl teljesíti. Mondjuk nem vártam mást, hisz ismerem pöttömkémet :) de azért nem rossz szakember szájából hallani...



2010. szept. 2.

Emesénél jártunk

Ma voltunk Emesénél a terapeutánknál. Először nem akart Lilla levetkőzni de aztán csak beadta a derekát és végül olyan jól érezte magát, hogy nem akart eljönni, labdáztak meg mást játszottak Emesével. Ami nekünk nagyon jó hír, hogy nincs semmi baja, teljesen rendben van, többször nem kell mennünk. A bal talpa boltozata picurit fejletlenebb mint a jobb, de kicsi a külömbség és azt mondta Emese az ki fog alakulni.



Most két hete kezdtek megint gondok lenni a szobatisztasággal, volt két húnap amikor vagy két-három éjszakai baleset történt csupán. Vagy két hete elő fordultak sorozatos éjszakák amikor bepisilt sőt napközben is bele-bele ment. Ez látszik azért, hogy kényelmesség, lustaság, mert eddig miért nem volt ilyen, most kényelmetlen, hogy ennyit kell öltöszködni, vetkőzni, na de nem hagyjuk magunkat, nem kerül vissza a pelus mert akkor megint nem lesz szabadulás.