Feeds RSS

2010. okt. 30.

Erdei kirándulás - 2010 október

Október 30-án egy remek kis kirándulást csináltunk a szomszédos erdőbe, sétáltunk az avarban nézegettük a gombákat és a fáról lehulló leveleket, nagyon kellemes volt :)








Még pár erdei kép itt.

2010. okt. 18.

Október 2010 - állatkert és játszótér


Október 16-án kirándultunk egyet Nagybányára, megnéztük az állatkertet, ami óriási csalódás volt, az embert a sírás környékezte ahogy nézte milyen mostoha (és most nagyon enyhén fogalmaztam) körülmények közt élnek ott az állatok, egyszerűen borzasztó. Onnan elmentünk egy közeli játszótérre ahol Lilla kipróbálta az alagút csúszdát és a mérleghintát, eleinté tartott tőlük de aztán megtetszettek neki :)


2010. okt. 17.

Erről-arról Lilláról

Olyanokat mond, hogy esünk le a székről, de komolyan.
egyik este játszottak az apjával, aki azt mondta, hogy megharapja erre Lilla azt mondta neki : " Apa ne legyél vadember" :)
Rendesen elbeszélget a macikkal meg a babákkal, na meg persze a kutyával is.
Amikor hisztizik akkor az apja megfogja a hóna alá kapja és visz a fürdőbe és jól lespriccolja vízzel vagyis mennek a csap alá. Bizony, bizony nem mindig olyan ő mint akisangyal van, hogy belé bújit az ördög, bár azt a produkciót csak nekünk tartogatja.
szóval a nyáron egyszer itt volt Gyöngyimama, és lefekvési idő volt, ami most is összevissza van Lillánál. szóval próbáltuk lefekteteni, úgy hogy mi is lefekszünk vele meg mindehogy. Egyszer mondom neki, hogy ha nem fekszik le viszem a csap alá, persze ő titlakozik, és lefekszik, de persze nem alszik, látja, hogy én sem alszok, azt mondja nekem, Mami téged ki visz a csapalá?, téged is Apa visz a csapalá, persze ezen jót nevettünk. Kis idő mulva azt mondja a Mama is, hogy aludjon mert megy acsapalá erre Lilla: Mamát ki viszi a csap alá? Mamát is Apa viszi a csap alá.Na ezen jót nevettünk, szegény apa este 8-kot haza jön éls hurcol minket a csap alá :)))


Amúgy Apától tart egy kicsit, tőlem semmit, rólam szerintem tudja, hogy én bekattanok, lekiabáloma fejét de nem vagyok veszélyes, na nem így az apja, akit ha nagy nehezen felbosszant na az nem kegylemez viszi a csapalá, kölök ilyenkor bömböl persze. Egyik ilyen eset után még afürdőbe kiabálja neki "tegyél le, vigyél vissza!!!" éjjel felébredt, rosszat álmodhatott, be ment hozzá kizavarta, csak velem volt hajlandó tárgyalni, peddig amúgy imádja az apját és nagyon jól is eggyeznek. Muszáj valahogy kordában tartani, azért kellene szabélyok is ő meg persze próbálja őket feszegetni.
Tényleg igazán jó gyerek, csak néha belebújik a kisördög. soha nem cirkuszol a boltban, hogy neki ez is meg az is kell, beéri egy Dörmivel vagy egy Túrórudival.
Most volt egy időszak amikor többször bepisilt alváskor de azért ez már egyre ritkább van, hogy egy hónapig sincs nappali bepisilés és vannak hetek is amikor éjjel sem fordul elő egyszer sem, néha be-be csúszik egy-egy balaset, de nem kap pelust és már azért 95%-ban szobatisztának mondható éjjelre is ami azért nem rossz 3 évesen, szerintem.
A fürdés többynére még mindig közös, jól el játszunk a vízben, a hajmosás hol megy cirkusz nélkül, hol meg csak cirkusszal, peddig már ilyen fejre hőzós esernyőszerűje is van amin lecsorog a víz és nem emgy az arcára, d evan, hogy így is bömböl.
Ja igen esernyő, jó ideje mind mondta, hogy szeretne egy esernyőt végül vettem neki, nagy volt az öröm. Úgy tud örölni pár ilyen apróságnak.

2010. okt. 10.

Fejlődés és nátha

Továbbra is, sőt egyre inkább szereti a meséket. Szereti nézni is őket és szereti ha olvasunk neki mesét, este megy az alkudozás, hogy de még egy mesét kérek :) Van is számtalan mesekönyve. A számitógépen ha lejár a mese már tudja, hogyan és hová kell kattintani, hogy jöjjön a következő (a youtube-on s a videakids-en szoktunk neki mesét tenni).
Mint igazi hölgyike imád öltözködni, sé már megmondja, hogy ez vagy azt fölveszi-e vagy sem, és hogy milyen frizurát akar. Ez is a képen egy új pulcsija, szívesen pózol benne.

Szereti az ilyen kézügyességet igénylő dolgokat mint a gyöngyfűzés, ragszgatás, rajzolás. Szeret nagyon kirakózni sé igazán ügyes is benne, a 12 darabos rnedes kirakóst ki tudja rakni ha már egyszer segítettünk neki benne.
Megint nem fél a csúszdán, sőt alig lehet róla leszedni annyira megkedvelte. Szeret rollerozni és ha fogjuk akkor néha pedálozva biciklizik is.
Még mindig lekesen szedegeti a virágokat. Mikor végre kaptam neki gumicsizmát majd kiugrott a bőréből örömébe, mintha nem tudom milyen különleges dolgot kapott volna.
Az óvónéni megdicsérte, hogy ügyesen fogja a ceruztát, mondtam neki, hogy hát igen imád itthol is rajzolni, erre ő, hogy meg is látszik, hogy itthol is foglakozunk vele mert van olyan aki már egy éve jár és még mindig marokra fogja a ceruzát Lilla meg nagyon ügyes.
Könnyen megtanulja a versikéket és itthol előadja őket, változatlanul imád oviba járni mindenki nagy örömére.
Közben volt beteg is. Egyszer csak pár napig taknyolt de elsején mikor mentem érte az oviba majd el aludtt olyan gyenge volt és láza is volt. A családiorvos nincs délután pénteken, és a másik két családiorvos sem a klinikán ahová tartozunk, igazán lehetnének, legaláébb egy ugy este 6-ig 7-ig. Persze mikor betegszik meg a ygerek amikor nincs doki. Vettem neki panadol szirupot és azzal el is aludt, estére még lázasabb lett, már 39 fok fölött volt aláza. Csináltunk neki hűtőfürdőt amit igazán szeretett, persze kellemes vízről hűtöttük enyhén langyosra, le is vitte teljesen a lázát, éjszákára még kapott kúpot és reggelre már alig alig volt lázas. míg pénteken alig volt ébren szinte egész délután aludt, szombaton már nem is aludtt napközben és estére is alig volt 38 fok fölött a láza, vásránapra meg már enyhe hőemelkedése volt csak. Nem akartam csak vészesetben ügyeletre menni és mivel vasárnapra jól lett hétfőn sem mentünk dokihoz, csak itthol maradtunk még 3 napig =ennyit lehet orvosi igazolás nélkül hiányozni), megoldottuk lázcsíllapitóval és homeopátiás torokgyógyszerrel, megusztuk az antibiotikumot, ami nem mondom, hogy rossz de csak indokolt esetben, nem minden apró náthára. Ennyire még nem döntötte le nátha a lábáról, de hamar össze kapta magát.