Feeds RSS

2010. júl. 15.

Nyaralás

Jó sokat gondolkodtunk, hogy hová is kellene elmenni nyaralni ami vonattal is megközelithető és minden szükséges dolog beszerezhető (tej Lillának, rendes olcsó szállás), végül Marosfőre esett a választásunk amit nagyon nem bántunk meg, sőt szuper döntés volt.
Az út jó hosszú volt, több mint 8 úra vonatozás, de legalább átszálás nélkül. Lilla el is aludt, alig indultunk el peddig délben indultunk, amúgy is remekül vislete és előtt már állandóan kérdezte mikor megyünk vonattal, ő most ült életében először vonaton, szóval nagy élmény volt.
Ott egyből ki is jelentette melyik az ő ágya, másnap reggel Irénkével a házigazdánkkal el ment séltálni, szedtek erdei szamócát, amiről Lilla ki is jelentette, hogy milyen kicsik ezek az eprek :)
Szerencsénkre másnap oda jött nyaralni a házigazdák unokahuga a 13 éves Emi, akivel nagyon jól egyeztek, sokat elvoltak ketten.
A háiak vettek át erdei gombát, persze Lilla is ott sertepeltélt körülöttük, nagyon élvezte ezt a nyüzsgést, kis is nevezte magát hamarosan gombaszakértőnek. Mire indultunk haza tényleg elég szakértők voltunk már mind, legalábbis a vargányákat illetően :)
HA csüngettek a kapunál Lilla már szólt is hogy "gomba". Irénke majd mesélte is mikor beszéltünk telefonon, hogy hiányzik neki a kis gombaszakértője nincs aki mondja, hogy "gomba". Nagyon megtudja magát kedveltetni a kis huncutja.


Első időkben valamiért félt a tobozoktól, ezen mi jót mulattunk, végül azért megbarátkozott velük :)
Voltunk sokat sétálni, szedett rengeteg virágot, minden estére hozott egy-egy csokorral. Egyszer ezt a margaréta koszorút fontam neki, a ház meleltt volt egy nagy réte telis-teli margarétákkal, tündéri volt vele :)


Nagyon tetszett neki az egész nyaralás, majd itthol is kérdezgette mikor megyünk megint nyaralni :)


Olyan ügyes volt, hogy bár föl tettük este alváshoz apelust de a 7 éjszakából azt hiszem talán kétszer volt benne valami reggelre, így mióta haza jöttünk egyszer sem adtunk rá pelus semikorra sem.