Feeds RSS

2010. okt. 17.

Erről-arról Lilláról

Olyanokat mond, hogy esünk le a székről, de komolyan.
egyik este játszottak az apjával, aki azt mondta, hogy megharapja erre Lilla azt mondta neki : " Apa ne legyél vadember" :)
Rendesen elbeszélget a macikkal meg a babákkal, na meg persze a kutyával is.
Amikor hisztizik akkor az apja megfogja a hóna alá kapja és visz a fürdőbe és jól lespriccolja vízzel vagyis mennek a csap alá. Bizony, bizony nem mindig olyan ő mint akisangyal van, hogy belé bújit az ördög, bár azt a produkciót csak nekünk tartogatja.
szóval a nyáron egyszer itt volt Gyöngyimama, és lefekvési idő volt, ami most is összevissza van Lillánál. szóval próbáltuk lefekteteni, úgy hogy mi is lefekszünk vele meg mindehogy. Egyszer mondom neki, hogy ha nem fekszik le viszem a csap alá, persze ő titlakozik, és lefekszik, de persze nem alszik, látja, hogy én sem alszok, azt mondja nekem, Mami téged ki visz a csapalá?, téged is Apa visz a csapalá, persze ezen jót nevettünk. Kis idő mulva azt mondja a Mama is, hogy aludjon mert megy acsapalá erre Lilla: Mamát ki viszi a csap alá? Mamát is Apa viszi a csap alá.Na ezen jót nevettünk, szegény apa este 8-kot haza jön éls hurcol minket a csap alá :)))


Amúgy Apától tart egy kicsit, tőlem semmit, rólam szerintem tudja, hogy én bekattanok, lekiabáloma fejét de nem vagyok veszélyes, na nem így az apja, akit ha nagy nehezen felbosszant na az nem kegylemez viszi a csapalá, kölök ilyenkor bömböl persze. Egyik ilyen eset után még afürdőbe kiabálja neki "tegyél le, vigyél vissza!!!" éjjel felébredt, rosszat álmodhatott, be ment hozzá kizavarta, csak velem volt hajlandó tárgyalni, peddig amúgy imádja az apját és nagyon jól is eggyeznek. Muszáj valahogy kordában tartani, azért kellene szabélyok is ő meg persze próbálja őket feszegetni.
Tényleg igazán jó gyerek, csak néha belebújik a kisördög. soha nem cirkuszol a boltban, hogy neki ez is meg az is kell, beéri egy Dörmivel vagy egy Túrórudival.
Most volt egy időszak amikor többször bepisilt alváskor de azért ez már egyre ritkább van, hogy egy hónapig sincs nappali bepisilés és vannak hetek is amikor éjjel sem fordul elő egyszer sem, néha be-be csúszik egy-egy balaset, de nem kap pelust és már azért 95%-ban szobatisztának mondható éjjelre is ami azért nem rossz 3 évesen, szerintem.
A fürdés többynére még mindig közös, jól el játszunk a vízben, a hajmosás hol megy cirkusz nélkül, hol meg csak cirkusszal, peddig már ilyen fejre hőzós esernyőszerűje is van amin lecsorog a víz és nem emgy az arcára, d evan, hogy így is bömböl.
Ja igen esernyő, jó ideje mind mondta, hogy szeretne egy esernyőt végül vettem neki, nagy volt az öröm. Úgy tud örölni pár ilyen apróságnak.

1 megjegyzés:

Renáta baba írta...

Nálunk még nem volt akkora a hiszti,hogy vizet vonjunk be nyugtatásra,de elgondolkodtató.Régen ezt barbá módnak gondoltam,de van barátnőm aki alkalmazta már.