Feeds RSS

2009. szept. 22.

Lilla szülinapja

Boldog szülinapot drága kincsünk!!!


Vasárnap tartottuk Lilla szülinapját.
Előtte való héten készült el a gardróbunk, Apa és Tata barkácsolta, igazán jól sikerült. Hétfőn fűvesítettük a kert kétharmadát, ebben Gyöngyimama segédkezett, meg egyéb kerti dolgokat csináltunk. Keddtől kezdődött a barkácsolás és a nagytakarítás, amihez szerda délutántól volt annyi segítségem, hogy Margitmama lefoglalata Lillát, hogy én tudjak haladni. Teljesen befejezve szombaton éjjel 3-kor lett, sőt pár apróság még vasárnap délelőttre is maradt. Egyik este amikor minden holmi ki volt pakolva az gardróbból az ágyra (már volt egy kész rész a gardróbból amit most elbontottunk és új készült a helyére) volt két óra áramszünet, így gyertya mellett pakolóztam vissza, hát mit mondjak volt pár jó kívánságom a szolgáltató felé.
Lilla vasárnap jó sokat aludt, 10-kor kelt, amit akkor nem is bántunk, hisz hullák voltunk mi is, de aztán délután meg nem akart aludni, nem is aludt majd csak este, látszik is a képeken, mindengyiken olyan kis bágyatag, álmoska. Késő délután már nem akartuk letenni, mert akkor meg mikor alszik este.
Szóval jó korán megjöttek Gyöngyimamáék (Gyöngyimama, Csongi öcsém és az ő kisfia Tamás). Mi akkor próbáltuk Manót altatni, nulla sikerrel, meg akkor készültünk ebédelni és még feltenni a terítőket az asztalra, megteríteni, szóval elvégezni az utolsó simitásokat. Ez volt délután fél háromkor. Aztán majd fél ötfelé megjött Attila, Apa öccse. Öt után megjöttek a Lilla kersztszülei a lányukkal, Erikával, akit Lilla már nagyon várt :) És majdnem hatkor Margitmama és Tata, mert nem jó buszhoz mentek és így később jöttek taxival. Szóval összegyült a társaság, Lilla megkapta az ajándékait, kapott sokféle játékot meg kapott pénzt is amiből majd veszünk neki valami szépet.
Tőlünk kapott egy könyvet, egy macit, egy játék vasalót és porszívót, amikkel azóta állandóan vasal és takarít. Apa hátátt rendszeresen le kell porolni és ki is kell vasalni :))) Még készültem egy kis pulcsival és akartam varrni egy mózeskosárszerűt a babáknak ágyneművel, de sajnos nem sikerült a pulcsikát sem befejezzem, a többihez hozzá sem kezdtem. A keresztszülőktől kapta ezt a rózsaszínű dzsekikét (a fotó hétfői - itt már a kipihent Lilla látható), meg kapott tőlük térbeli mese könyvet meg kapott még sok édességet és játékokat amikből már Erika kinőtt. Kapott Margitmamáéktól egy dokikészletett, amivel mindig meghallgat, hogy nem vagyunk-e betegek :) Kapott még buborékfuvó játékot ami már nem akar buborékokat fujni. Még kapott sok sok édességet mindenkitől meg még pénzt amiből lesz neki téli dzseki meg még meglátjuk, hogy mi. Attilától igazán jellemző ajándékot kapott, a képen látható Metalilla felíratű pólócskát, ami majd 3 évmulva lesz csak jó neki. Már régebben kapott őtle egy kis vászoncipőcskét, feketefehér kopnyákkal :))), ezek nagyon jellemzőek Attilára :)

A tortát természetesen én készítettem. Az alja egy kukoricapehely csoki mix, az oldala és a teteje sima piskóta epres foltokkal. Középen meg van a sok-sok krém, három réteg egész pontosan, egy epres, egy fehércsokis és egy keserűcsokis. Mivel itt nem lehet marcipán masszát kapni így megszínezett tejszínhabból készítettem rá a katicabogár díszt. Nem lett tökéletes de felismerhető :) Még készült kétféle aprósüti és leveles vajas tésztából sós ropogtatnivaló.

Itt mi vagyunk hárman:


Itt Gyöngyimamával van Kismanó:


ezen a képen Margitmamáékkal látható a kis ünnepelt:


És vegül a keresztszülőkkel, és a gyerkőcök a 4 éves Tamás, a 7 éves Erika és a mi kis 2 éves Lillánk :)
Így lett vége a kis szülinapi ünneplésnek.
Istenke éltessen sokkáig boldogságban Lillácskánk !!!


3 megjegyzés:

Kriszta írta...

Jaj, nagyon aranyosak vagytok :) Boldog szülinapot itt is a kicsi leánykádnak :) A torta szuperül néz ki, teljesen felismerhető... nyam-nyam, össze is futott a nyál a számban :))

...tiktakro... írta...

Superba printesa ta rozalie cu fluturi pe jachetica roz!!! o dulceata de fetita, sa-ti traiasca fericita si sanatoasa multi-multi ani si sa va bucurati de ea.
Cred ca in tricoul "Metallilla" si cu bandana pe capsor va fi fenomenala!:)
Hmmm....nu a mai ramas nimic-nimic din buburuza aceea dulce ? cred ca l-au mincat musafirii pe tot !

Csilla írta...

Köszi Kriszta :) Van még a tortából, nyisd az ablakot fénypostával küldöm :)))
Multumesc Teodora :) Ba mai este putin din tort, deschide-ti geamul ca iti trimit o felie prin eter :)))